O projektu

Casa Maiac lokacija

Idealna lokacija

Čista priroda
Svega 200 m od Kosmajske šume
40 minuta vožnje do Beograda

Saznajte više

Po vašoj meri

Izbor kuće sa dve, tri ili četiri spavaće sobe
Bazen sa slanom vodom
Podno grejanje
Natkriveni spoljni i unutrašnji kamin

Saznajte više
Casa Maiac vise od kuce

Više od kuće

4.528 m2 za rekreaciju
24-oročasnovno obezbeđenje
Uključeno održavanje

Saznajte više
opciono izdavanje

Opciono izdavanje

Mogućnost povrata investicije ili troškova održavanja kroz izdavanje kuće

Saznajte više

Casa Maiac (Kaza Majak) je drevni rimski naziv za Kosmaj. Prema legendi, smatra se da je baš ovde bilo prebivalište Maje, boginje prirode i proleća – u prevodu „Casa Maiac“.

CASA MAIAC (KAZA MAJAK) je manje naselje sa svom potrebnom infrastrukturom za svakodnevno življenje, pozicionirano na samom rubu Kosmajske šume.

Uključeno obezbeđenje, dnevno održavanje, dvorišni prostor sa privatnim bazenom, zajednični prostor za sport i rekreaciju kako najmlađih, tako i onih starijih, čine ga idealnim za porodice sa decom.

Naselje Casa Maiac nudi budućim vlasnicima 14 različitih parcela sa 4 tipa kuća. Svaka se razlikuje po poziciji, površini i tipu kuće koja se na njoj nalazi, kao i poziciji i dimenziji bazena, roštilja i parking mesta.

Po obodu naselja protiče potok uz koji se nalazi zajednički prostor od čak 4.528 m2 predviđen za igralište, sport i rekreaciju.

Investitor i saradnici

alsiko
structura_concept

Reč, dve investitora

Želja nam je bila da napravimo naselje koje će se svojim izgledom i arhitekturom uklopiti u okolinu odajući utisak kao da je tu već godinama.

Šarenkasti mediteranski crep, delovi fasada obloženi kamenom, rustična opeka i tople zemljane boje su elementi koji dominiraju kada je ovo mesto u pitanju.

Pomislili smo „prelepi delovi naše Šumadije i planine u njoj ni najmanje ne zaostaju za predelima brdovite Toskane, koja je bila inspiracija za ovaj projekat. Ako se tamo poštuje tradicija gradnje i vodi računa o očuvanju onoga što se vekovima pokazalo kao dobro, zašto se onda na Kosmaju ne bi moglo postupiti isto“.​

Danas je priroda sama po sebi luksuz, uz svež i čist vazduh, cvrkut ptica uz prvu jutarnju kafu i graja zadovoljne dece koja trčkara potpuno slobodna okolo. Vodeći se time, osmislili smo naselje takvo da cela porodica u svakom trenutku može da se prepusti užitku. Izdvojili smo veliki deo zemlje za naše najmilije gde će vreme moći da provode sa vršnjacima uz razne fizičke i psiho motoričke aktivnosti. Tu među njima biće mesta i za odrasle, ali za njih smo prvenstveno osmislili kuće i sve ono što ide uz njih, za koje se iskreno nadamo da će postati domovi.​

Ideja nam nije da se odmah preselite i svakodnevno budete deo Casa Maiac naselja, ideja je da dođete i iskusite lepotu ovog čarobnog predela, a na vama će biti da odlučite koliko ćete tu i ostati.

Vaš Alsiko